Kaura-rusinacookiet
20 kappaletta270g margariinia
vajaa 2 dl sokeria
2,3 dl fariinisokeria
2 luomu-kananmunaa
vajaa 1 tl vaniljasokeria
5,8 dl vehnäjauhoja
1 tl Himalajan ruususuolaa
0,5 tl kanelia
1 tl ruokasoodaa
3,4 dl kaurahiutaleita
3,7 dl rusinoita
Vatkaa huoneenlämpöinen voi, sokeri ja fariinisokeri vaaleaksi ja kovaksi vaahdoksi. Lisää kananmunat yksi kerrallaan. Sekoita hyvin jokaisen lisäyksen jälkeen.
Siivilöi jauhot, suola, sooda, vaniljasokeri ja kaneli. Lisää kaurahiutaleet ja sekoita. Lisää kuivat aineet voi-sokerivaahtoon. Vatkaa. Sekoita rusinat varovasti joukkoon, puuhaarukalla tai vaikka käsin.
Nosta taikinasta nokareita leivinpaperin päälle pellille. Yhdelle pellille mahtunee noin 9 nokaretta. Jätä nokareiden väliin tilaa, että ne mahtuu leviämään. Paista 170 asteisessa uunissa noin 12 minuuttia.
Resepti on taas lainattu Leivonnaisia herkkusuille Kuuluisan konditorian suosikkireseptit -kirjasta. Tein reseptiin muutaman muutoksen johtuen kuiva-ainekaapin sisällöstä. Vaihdoin fariinisokerit muscovadosokeriin, sekä sekottelin margariinia ja voita.
Lopputulos: Oli hyvvää. Minun makeusasteikolle liian makiaa, mutta tiedän muutamat sokerihiiren jolle kelpais.