maanantai 17. joulukuuta 2012

Terveyssuklaata?

Lähde

Raakasuklaa

Ruohonjuuri ekokaupasta tarttui käteeni pitkän ja hartaan pohdiskelun (eli 10 minuutin hypistelyn jälkeen) Raakasuklaan valmistuspaketti. Raakasuklaan kehuttaan olevan paljon terveellisempää kuin kaikkien tuntema ns. normisuklaa (esim. Fazerin sininen). Siinä kerrottaan olevan puhtaat raaka-aineet ja suklaan parhaat ominaisuudet. Ero normisuklaaseen on se, että raakasuklaata ei kuumenneta korkeassa lämpötilassa.
Ja ei muutako kokkeileen!
Raakasuklaan valmistaminen oli naurettavan helppoa. Aikaa se ei myöskään vieny. 
Suklaaseen sekoitin pakkauksessa mukana tulleet goji-marjat.



sunnuntai 9. joulukuuta 2012

Mmmm...pastaa.

Chili-parsakaalipasta (1-2 syöjää)

n. 150 g pennepastaa
n. 100 g parsakaalia
oliiviöljyä
1 valkosipulinkynsi
½ kuivattu chili tai 1 tuoretta punaista chiliä
8 kirsikkatomaattia
suolaa
1-2 rkl pestoa

Kiehauta iso kattilallinen suolattua vettä. Lisää pasta ja keitä 8-10 minuuttia. Valuta.

Leikkaa parsakaali kukinnoiksi. Kiehauta toinen kattilallinen suolattua vettä ja lisää parsakaalit kattilaan. Keitä 5 minuuttia. Valuta, jäähdytä kylmässä vedessä ja valuta uudelleen.

Silppua valkosipuli ja chilit. Puolita kirsikkatomaatit.  Peitä kattilan pohja oliiviöljyllä. Käytä samaa kattilaa, jossa pasta keitettiin. Kuumenna öljy kovalla teholla. Lisää valkosipulit, chilit ja tomaatit. Kypsennä koko ajan hämmentäen 1 minuttin ajan.

Lisää parsakaali kattilaan ja sekoita. Kuumenna 2 minuuttia. Lisää pasta sekä pesto ja sekoita. Kuumenna vielä noin 1 minuutti.
Ohjetta muokattu ja lainattu Love Food:n Mmmm...Pasta-kirjasta.