sunnuntai 11. marraskuuta 2012

Kurpitsansiemeniä ja ihanaa isänpäivää!

Kävin katsomassa ohjeen täältä. Ohjeessa oli käytetty soijajauhoja, mutta itseltä niitä en kaapista löytäny, joten päätin korvata sen muilla jauhoilla.

Kurpitsansiemenleipä (2 vuokaleipää)


5 dl kädenlämpöistä vettä
50 g hiivaa
1½ tl suolaa
6-8 dl erilaisia jauhoja
½ dl öljyä
 1-1½ dl kurpitsansiemeniä

Murenna hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola ja jauhot. Muistahan lisätä jauhoja vähitellen ja vaivata taikinaa oikein olan takaa. Itse laitoin tällä kertaa 2 dl sämpyläjauhoja, n. 3 dl grahamjauhoja ja n. 2 dl vehnäjauhoja. Lisää loppuvaiheessa öljy ja kurpitsansiemenet.

Anna kohota lämpimässä kaksinkertaiseksi.

Vaivaa taikinaa, jotta ilmakuplat lähtee pois. Jaa taikina kahteen osaan. Jos käytät leipävuokaa, niin tee voitele vuoka öljyllä ja vaivaa taikinasta vuoan muotoinen. Aseta vuokaan. Anna kohota liian alla. Taikinasta voi tehdä myös sämpylöitä. Pyörittele taikinasta siis sämpylöitä ja anna kohota.

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen, sillä aikaa kun leipä/sämpylät kohoaa. Suihkuta leivän pinta vedelle ja ripottele kurpitsansiemeniä. Paista noin 20 minuuttia.
Hyvää isänpäivää kaikki isät. Ja erityisesti oma iskäni siellä pohjoisessa: Hyvää isänpäivää, olet rakas! <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Nakkaapa viestiä!