sunnuntai 11. marraskuuta 2012

Tortilla de patatas ja graavilohta

Olin jo täysin unohtanut, että lupasin laittaa ohjeen espanjalaisen munakkaan tekemiseen. Espanjalainen munakas oli yksi tapas-illan tarjottavista.

Alla myös kuva ja ohje graaviloheen.

Espanjalainen munakas eli tortilla de patatas


4 perunaa
1 sipuli
3 salottisipulia
5 kanamunaa
½-1 dl oliiviöljyä
suolaa ja pippuria
persiljaa koristeena

Viipaloi perunat ohuiksi siivuiksi ja hienonna sipulit. Kuumenna oliviiöljy paistinpannulla. Lisää sipulit ja perunat pannulle, kypsennä miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia. Ei ole tarkoitus paistaa perunoita nopeasti kypsäksi vaan hittaasti kypsentää.

Kun perunat on kypsiä, kaada ylimääräinen öljy pois pannulta. Ja anna perunoiden hieman jäähtyä. Riko kananmunat kulhoon ja riko rakenne esim. haarukalla. Mausta suolalla ja pippurilla. Kaada perunat kananmunien joukkoon ja sekoita. Pyyhi ylimmääräiset öljyt paistinpannulta talouspaperilla.
Lisää tarvittaessa pannulle vielä hiukan öljyä ja kaada peruna-kanamunaseos pannulle. Kypsennä miedolla lämmöllä noin 5-10 minuuttia, kunnes pohja on hyytynyt.

Nyt seuraa vaikein vaihe! Valitse paistinpannuasi isompi lautanen tai kansi, jonka voit asettaa pannun päälle. Käännä pannu ja lautanen, jotta tortilla saadaan ylösalaisin lautaselle. Nyt liu'uta munakas takaisin pannulle ja kypsennä vielä noin 5 minuuttia. Ripottele pinnalle silpottua persiljaa.

Graavilohi

lohta
karkeaa merisuolaa
sokeria

Haluamasi kokeinen pala tuoretta lohta. Ripottele pinnalle sokeria ja merisuolaa. Nakkaa lohi jääkaappiin ja anna maustua ainaki yön yli. Sitten syö. Todella hyvvää ruisleivän päällä!

p.s määriä on todella vaikia mennä sanomaan, ko se riippuu lohipalasen koosta ja siittä kuinka suolasta haluaa tehhä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Nakkaapa viestiä!