sunnuntai 10. helmikuuta 2013

Kirpeää ja makeaa



Sitruunakakku

3,8 dl sokeria
3 kananmunaa
2 sitruunan raastettu kuori
5,4 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
2,5 dl kauramaitoa
1 tl vaniljasokeria
200g  sulaa maidotonta margariinia

Sitruunasiirappi
1 sitruunan mehu ja kuori
0,6 dl sokeria
1 dl vettä

Lisää kulhoon sokeri, munat ja sitruunankuori ja vatkaa tasaiseksi. Lisää erilliseen kulhoon jauhot, leivinjauhe vaniljasokeri ja suola. Sekoita kuivat aineet keskenään. Mittaa erilliseen astiaan kauramaito.

Lisää noin kolmasosa jauhoseoksesta munavaahtoon ja vatkaa. Lisää sitten kolmasosa maidosta. Toista tämä vaihe kaksi kertaa, kunnes kaikki on lisätty. Käännä koneen teho täysille ja vatkaa hetki, kunnes seos on kuohkeaa ja vaaleaa.

Säädä teho pienemmälle ja kaada voisula seokseen. Vatkaa ainekset sekaisin.

Voitele vuoka ja jauhota korppujauhoilla.
 Kaada taikina vuokaan ja paista kakkua 170 asteisessa uunissa noin 1 h 15 minuuttia.

Sitruunasiirappi:
Lisää kattilaan sitruunan mehu ja kuori, sokeri ja vesi. Kuumenna pienellä teholla kiehuvaksi. Lisää lämpöä ja keitä seosta, kunnes nesteen määrä on puolittunut tai se muistuttaa siirappia. 

Kun kakku on valmis, kaada päälle siirappi ja anna sen hetki levähtää. Siirrä se sitten ritilän päälle jäähtymään kokonaan.




Ohje napattu kirjasta Leivonnaisia herkkusuille -kuuluisan konditorian suosikkireseptit

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Nakkaapa viestiä!