Piirakkaa tarjolla
Kasvispiirakka
Pohja:
125 g margariinia
2 dl spelttijauhoja
1 dl grahamjauhoja
½ tl leivinjauhoja
1/4 tl suolaa
2 rkl vettä
2 dl porkkanaraastetta
Täyte:
4 porkkanaa
1 sipuli
300 g herkkusieniä
1 tl hunajaa
suolaa
basilikaa
pippuria
timjamia
rakuunaa
1dl Luomu-maitoa
2 kananmunaa
1 dl turkkilaista jugurttia
mausteita (pippuria, basilikaa, timjamia, rakuunaa)
kuivattu chili
kesäkurpitsaa
kirsikkatomaattia
juustoraaste
Tee näin:
Mittaa jauhot, suola ja leivinjauhot. Lisää joukkoon pehmennyt margariini. Nypi rasva kuivien aineiden joukkoon, kunnes seos on murumaista. Lisää vesi ja porkkanaraaste. Sekoita taikina tasaiseksi.
Voitele piirakkavuoka voisulalla ja jauhota korppujauhoilla. Painele taikina piirakkavuokaa ja siirrä se sitten jääkaappiin jähmettymään.
Raasta porkkanat, silppua sipuli ja paloittele sienet. Freesaa edellä mainitut kasvikset pannulla noin 10 minuutin ajan. Lisää hunaja ja mausteet.
Esipaista piirakkapohja noin 10 minuutin ajan 200 asteessa.
Sekoita maito, kananmunat, jogurtti, mausteet ja chili.
Siivuta kesäkurpitsa ja puolita kirsikkatomaatit.
Kaada sipuli-sieni-porkkanaseos esipaistetun piirakkapohjan päälle. Asettele kesäkurpitsa ja kirsikkatomaatit piirakan päälle. Kaada sen jälkeen muna-maitoseos piirakan päälle. Päälle voit lisätä juustoraastetta. Paista uunissa 200 asteessa noin 25-35 minuuttia
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Nakkaapa viestiä!