torstai 4. huhtikuuta 2013

Vaimomatskua


Piirakkaa tarjolla


Pitkä tauko bloggaamisessa. Ohan tässä leivottu, mutta ei nyt mittään mainitsemisen tai kuvaamisen arvoista. Tänään sitten lähti ja kunnolla. Leivoin kasvispiirakkaa ja banaanikakkua. Tässä tullee ohje kasvispiirakkaan ja banaanikakun ohje tullee sitten myöhemmin. Leipominen on ihanata! Mieli leppää.

Kasvispiirakka

Pohja:
125 g margariinia
2 dl spelttijauhoja
1 dl grahamjauhoja
½ tl leivinjauhoja
1/4 tl suolaa
2 rkl vettä
2 dl porkkanaraastetta

Täyte:
4 porkkanaa
1 sipuli
300 g herkkusieniä
1 tl hunajaa
suolaa
basilikaa
pippuria
timjamia
rakuunaa

1dl Luomu-maitoa
2 kananmunaa
1 dl turkkilaista jugurttia
mausteita (pippuria, basilikaa, timjamia, rakuunaa)
kuivattu chili

kesäkurpitsaa
kirsikkatomaattia
juustoraaste

Tee näin:
Mittaa jauhot, suola ja leivinjauhot. Lisää joukkoon pehmennyt margariini. Nypi rasva kuivien aineiden joukkoon, kunnes seos on murumaista. Lisää vesi ja porkkanaraaste. Sekoita taikina tasaiseksi. 
Voitele piirakkavuoka voisulalla ja jauhota korppujauhoilla. Painele taikina piirakkavuokaa ja siirrä se sitten jääkaappiin jähmettymään.

Raasta porkkanat, silppua sipuli ja paloittele sienet. Freesaa edellä mainitut kasvikset pannulla noin 10 minuutin ajan. Lisää hunaja ja mausteet.

Esipaista piirakkapohja noin 10 minuutin ajan 200 asteessa.

Sekoita maito, kananmunat, jogurtti, mausteet ja chili.
Siivuta kesäkurpitsa ja puolita kirsikkatomaatit.

Kaada sipuli-sieni-porkkanaseos esipaistetun piirakkapohjan päälle. Asettele kesäkurpitsa ja kirsikkatomaatit piirakan päälle. Kaada sen jälkeen muna-maitoseos piirakan päälle. Päälle voit lisätä juustoraastetta. Paista uunissa 200 asteessa noin 25-35 minuuttia

Väliaikatietoa

Pistin taimia itämään kuukausi sitten. Basilika, kirsikkatomaatit ja oregano lähti itämään. Chilin taimet pysyy vielä piilossa. Jännityksellä oottelen jos se kuitekki lähtis vielä itämään. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Nakkaapa viestiä!