Tärkein muistettava asia on, että munakoisoa tulisi "itkettää". Se onnistuu leikkaamalla ensin munakoiso ohuiksi viipaleiksi, jonka jälkeen viipaleiden päälle laitetaan suolaa. Annetaan vaikuttaa noin puoli tuntia, jonka jälkeen suola ja munakoison päälle ilmestynyt vesi pyyhitään pois talouspaperilla.
Useiden reseptikokeilujen jälkeen ainakin tämä resepti on päästettävä heti muiden testattavaksi.
Broileri-munakoisovuoka
n. 500 g broilerin fileitä
1 munakoiso
300g-400g paseerattua tomaattia
1 tl jauhettua juustokuminaa (jeeraa)
1 kuivattu chili
2-4 valkosipulin kynttä
pala inkivääriä
kourallinen tuoretta korianteria
suolaa
oliiviöljyä
juustoraastetta (esimerkiksi Parmesan)

. Lisää suolaa tarvittaessa. Kypsennä broilerikuutiot kastikkeessa.
Voitele uunivuoka öljyllä. Pyyhi suola pois munakoisoviipaleiden päältä ja asettele puolet viipaleista uunivuoan pohjalle. Kaada päälle puolet broileri-tomaattiseoksesta. Asettele loput munakoisoviipaleet vuokaan ja kaada päälle loppu broileri-tomaattiseos. Ripottele päälle kourallinen revittyä korianteria ja juustoraaste.
Paista uunin keskitasolla 225 asteessa noin 30 minuuttia.
p.s pahoitteluni kuvasta. Ei ihan täsmää sitä miltä se oikeasti näytti.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Nakkaapa viestiä!