sunnuntai 16. helmikuuta 2014

Sanahirviö

Kaura-speltti-porkkana-auringonkukansiemenleipä


5 dl maitoa
2 dl luomu kaurahiutaleita
1 pss kuivahiivaa
2 porkkanaa
1 ½ tl suolaa
1dl auringonkukan siemeniä
1 dl kurpitsansiemeniä
½ dl oliiviöljyä
½ dl kurpitsansiemenöljyä
4½-6 dl spelttijauhoja / vehnäjauhoja
1 tl hunajaa
auringonkukan- ja/tai kurpitsansiemeniä

Lämmitä maitoa kattilassa yli kädenlämmön. Muista sekoitella välillä, ettei pala pohjaan. :)
Sekoita kaurahiutaleet ja kuivahiiva erillisessä kulhossa. Kaada lämmitetty maito hiutale-hiivaseokseen ja anna turvota noin 10 minuuttia.
Raasta porkkanat. Lisää porkkanaraaste, suola, siemenet ja öljy hiutale-hiiva-maitoseokseen. Lisäile jauhoja. Seos saa jäädä löysäksi.
Kaada seos leivinpaperilla peitetyn uunipellin päälle. Taputtele tasaiseksi. Anna kohota noin puolisen tuntia liinan alla. Ripottele pintaan vettä ja painele siemeniä taikinan päälle. Tee veitsellä ruudut taikinan pintaan.
Pyörittele uuniin 200 astetta ja anna leivän paistua noin puoli tuntia.

Kommenttia kokeilusta: Leivästä tuli aika tuhdin makuinen, että jos ei halua niin kovasti makua niin kannattaa öljyt vaihtaa rypsiöljyiksi ja spelttijauhojen osuutta pienentää tai käyttää kokonaan vehnäjauhoja. Itse yritän välttää vehnäjauhoja ja keksiä tilalle muuta joten spelttijauhot/kaurajauhot ja muut korvikkeet on luultavasti tästä lähin resepteissä läsnä.

Reseptiin katsottu mallia täältä.

Niin ja oiva välipala/napostelu vinkkinä on nuo kurpitsansiemenet joko sellaisenaan tai paahdettuna. Nam!
Ja OHO, mitä terveysvaikutuksia kurpitsansiemenistä lupaillaan!
Katso artikkeli tästä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Nakkaapa viestiä!