sunnuntai 5. elokuuta 2012

Pasta puttanesca

Pasta puttanesca

eli tutummalta nimeltään huoran pasta. Ei nimi ruokaa pahenna jos ruoka ei nimeä.

2        valkosipulinkynttä
1 tl      kuivattua chiliä
6        anjovisfileitä
1 tlk    tomaattimurskaa
n. 80 g mustia oliiveja
           oliiviöljyä

Pannulle chili, viipaloitu valkosipuli ja anjovisfileet. Paista miedolla lämmöllä hetkinen. Lisää tomaattimurska ja nosta samalla lämpöä. Anna hautua noin 25 minsaa. Keitä tällä välin vaikka pasta. Lopuksi heitä sekaan oliivit ja kaada sitten kastike pastan joukkoon.


Nimen alkuperälle löytyy useita ehdotuksia netistä. Kerrotaan, että ruuan tulisuuden ja suolaisuuden vuoksi se pitää hereillä kenet vaan ja varsinkin ne jotka painavat pitkää päivää ja yötä. Toinen tarina viittaa ruuan valmistamisen nopeuteen, joka on etuna kenelle tahansa yrittäjälle.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Nakkaapa viestiä!