sunnuntai 5. elokuuta 2012

Eikä aikaakaan kun...



...lomat loppui ja arki koitti. 

Kesällä tuli tehtyä ruokaa lähinnä grillissä, koska onhan se niiiin hyvää ja helppoa! 

Onneksi kesä ei ole vielä ihan loppu vaan voi nauttia vielä lämmöstä, auringon paisteesta ja pihapeleistä!

Ruottalaiset on menny keksimään todella hyvän pihapelin nimeltään Kubb! Suomessa sitä myytiin Viikinki-nimellä.

Sitten takaisin ruokaan. 
Viikonloppu on aikaa, jolloin yleensä leivon, teen ruokaa pidemmän kaavan kautta tai urheilen. Tälle viikonlopulle päätin tehdä kaikkea. Siispä luvassa oli pidemmän mallin ruokailu. Pääruoan ohjeen löysin täältä: http://liemessa.blogspot.fi/2011/03/tikka-masala-kevainen-tuulahdus.html

 ALKURUOKA

Jäävuorisalaattia
Cantaloupe-melonia
Rucolaa
Ilmakuivattua kinkkua
Valkohomejuustoa
Pippuria
Oliiviöljyä





Naanleipä

2 dl         vettä
25 g        hiivaa
1 tl          suolaa
1 rkl        sokeria
½ dl        öljyä
½ dl        maustamatonta jugurttia
1             muna
1 tl          leivinjauhetta
n. 5-7 dl  vehnäjauhoja
               sulaa voita
Murenna hiiva kädenlämpöiseen veteen. Sekoita. Lisää suola, sokeri, öljy, jugurtti ja kevyesti vatkattu muna. Sekoita leivinjauhe osaan jauhoja. Lisää jauhot taikinaan vähitellen ja alusta hyvin. Anna kohota lämpimässä paikkaa kaksinkertaiseksi noin tunti. Muotoile taikina patonkin muotoon ja jaa 8 osaan. Pyöritä palloiksi, jonka jälkeen kaulitse ne litteiksi. Kohota vielä liinan alla. Voitele voisulalla ja laita uuniin. Paista 275 asteessa noin 5-8 minuuttia. Saavat ottaa vain vähän väriä pintaan.

Naanleivän kanssa oli tzatsikia, jonka kannoin kaupasta suoraan pöytään. Ehkäpä sitä voisi ensi kerralla koettaa tehdä myös itse. Loistava yhdistelmä kuitenkin!

PÄÄRUOKA
Tikka masala kana

2         sipulia
3         valkosipulinkynttä
4         kanafilettä
1 tl      inkivääritahnaa
           tuoretta korianteria
1½ tlk paseerattua tomaattia
1prk   tomaattipyrettä
          paprikajauhetta
          garam masala mausteseosta
          cayannepippuria
          kurkumaa
          suolaa
          öljyä
Silppua sipuli ja viipaloi valkosipuli. Kuullota ne öljyssä pannulla. Lisää mausteet ja paseerattu tomaatti ja pyree. Hauduta hetki. Lisää kanapalat ja hauduta ne soosissa, kunnes kana on kypsää. Lisää korianteri ihan lopuksi. Tarjoile riisin kanssa.


JÄLKIRUOKA

Paahdetut nektariinit

Puolita nektariini ja poista kivet. Asettele leivinpaperin päälle. Sirottele pinnalle ruokosokeria. Uuniin 200 asteeseen ja noin 10 minuuttia. Saavat pehmetä ja ottaa väriä.

Nektariinien kanssa kippoon meni vaniljajäätelöä ja tummaa suklaata rouhettuna. Jälkiruuan kanssa lattea. Me like!






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Nakkaapa viestiä!