Sienirisotto (2 hengelle)
n.6 dl kuumaa kanalientä2 dl risottoriisiä
3 rkl voita
1 sipuli
6 kpl herkkusieniä
1,5 dl luomu-valkoviiniä
1 dl raastettua Grana Padano-juustoa tai parmesaania
suolaa
pippuria
Laita vesi kiehumaan kattilaan ja lisää kanaliemikuutio. Kuumenna pannulla voi. Kuullota silputtu sipuli ja viipaloidut sienet miedolla lämmöllä. Nosta lämpöä ja lisää risottoriisi. Sekoita muutaman minuutin ajan, kunnes riisi on läpikuultavaa. Lisää valkoviini ja anna imeytyä. Lisää kanalientä pienissä erissä (n. kauhallinen). Anna liemen vähän imeytyä riisiin, ennenkuin lisäät seuraavan kauhallisen. Toista näin kunnes riisi on sopivan kypsää. Riisin tulee olla hieman napakka. Lisää lopuksi juusto ja mausta suolalla ja pippurilla.
Nyt ei tartte ees valehdella tai miellyttää ketään, kun voi tunnustaa, että hyvvää oli!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Nakkaapa viestiä!