lauantai 15. syyskuuta 2012

Oho, sieniä!

Yllätin itseni kokkaamasta ruokaa, jonka aineksena on sienet. Suurimman osan elämääni olen hyvin vaivattomasti pakoillut ruokia, jotka sisältää sieniä. Nyt pikku hiljaa ja oikeastaan tämän vuoden aikana, olen ennakkoluulottamasti maistanut ja oppinut pitämään joistain sieniruuista. Joten päätin uhmata itseäni ja kokeilla.

Sienirisotto (2 hengelle)

n.6 dl    kuumaa kanalientä
2    dl    risottoriisiä
3    rkl   voita
1           sipuli
6    kpl  herkkusieniä
1,5 dl    luomu-valkoviiniä
1    dl    raastettua Grana Padano-juustoa tai parmesaania 
             suolaa
             pippuria

Laita vesi kiehumaan kattilaan ja lisää kanaliemikuutio. Kuumenna pannulla voi. Kuullota silputtu sipuli ja viipaloidut sienet miedolla lämmöllä. Nosta lämpöä ja lisää risottoriisi. Sekoita muutaman minuutin ajan, kunnes riisi on läpikuultavaa. Lisää valkoviini ja anna imeytyä. Lisää kanalientä pienissä erissä (n. kauhallinen). Anna liemen vähän imeytyä riisiin, ennenkuin lisäät seuraavan kauhallisen. Toista näin kunnes riisi on sopivan kypsää. Riisin tulee olla hieman napakka. Lisää lopuksi juusto ja mausta suolalla ja pippurilla.

Nyt ei tartte ees valehdella tai miellyttää ketään, kun voi tunnustaa, että hyvvää oli!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Nakkaapa viestiä!