lauantai 1. syyskuuta 2012

Sadepäivä ja lunssan alku.


Heräsin aamulla kurkku kipeenä ja räkä nokassa. Päätin vääntäytyä kaikesta huolimatta kauppaan hankkimaan kanakeiton ainekset. Tulisuus ja inkivääri sopivat lunssan poistajiksi. Ohje on täältä.
Näin mie sen tein.

Dtom jiw gai Ghettolan mukaan (kahdelle)

1 litra kanalientä
ripaus Himalajan ruususuolaa
ripaus Muscovadoruokosokeria
3 tl     inkiväärimurskaa
2        tuoretta sitruunaruohon vartta
3        salottisipulia
2        kaffir-limen lehteä
2        kanan rintafilettä
½       limen mehu
          soijakastiketta
1         punainen chili
2-3 rkl tuoretta korianteria
1         nuudelilevy

Kiehauta kanaliemi ja mausta se hyppysellisellä suolaa ja ruokosokeria. Lisää inkiväärimurska kanaliemeen. Leikkaa yhden sitruunaruohon kuiva ylävarsi pois ja pilko jäljelle jäänyt osa karkeasti, lisää kanaliemeen. Kuori ja karkeasti pilko kaksi salottisipulia ja lisää kanaliemeen. Lisää liemeen myös kaffir-limen lehdet. Anna kiehahtaa pari minuuttia, jotta lisätyistä aineksista irtoaa makua kanaliemeen.
Lisää kiehuvaan kanaliemeen kanan rintafileet ja anna liemen kevyesti kiehua kunnes kanat ovat kypsyneet, noin 10 minuuttia. Nosta kanan rintafileet liemestä, tarkista, että ne ovat kypsiä ja anna niiden hieman jäähtyä. Revi kypsä kana sormin suikaleiksi.
Siivilöi kanaliemestä aromia antaneet ainekset pois ja palauta liemi kattilaan. Kiehauta nuudelit paketin ohjeen mukaan.
Poista toisen tuoreen sitruunaruohon kuiva ylävarsi ja hienonna varsi ohuiksi siivuiksi. Hienonna chilit ja kuorittu salottisipuli ohuiksi siivuiksi. Silppua tuore korianteri. Kiehauta maustettu kanaliemi.
Omassa annoskulhossa sekoita yhteen maun mukaan vastapuristettua limemehua, loraus soijakastiketta ja hieman silpottua chiliä. Lisää kulhoon haluamasi määrä nuudelia, revittyä kanaa ja kaada kulhoon kiehuvaa kanalientä. Sekoita kevyesti ja syö!

Oli hyvvää! Chiliä vois laittaa vielä lisääkin, mutta en uskaltanu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Nakkaapa viestiä!