keskiviikko 23. tammikuuta 2013

Piffejä ja soosia

Jauhelihapihvit


400 g naudan jauhelihaa
½ dl korppujauhoja
½ dl turkkilainen jogurtti
1 rkl ketsuppia
1 tl soijaa
1-2 tl  Sambal Oelek -chilitahnaa
kourallinen tuoretta basilikaa
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä

Sekoita korppujauhot, turkkilainen jogurtti, ketsuppi, soija, chilitahna ja silputtu basilika. Anna turvota hetkisen aikaa. Silppua sipuli ja valkosipuli. Sekoita sipuli, valkosipuli ja jauheliha korppujauhojugurtti-seokseen. Muotoile seoksesta pihvejä ja asettele ne leivinpaperin päälle uunin pellille. Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.

Kastike

oliiviöljyä
1 valkosipulin kynsi
1 prk ruokakermaa
soijaa
ketsuppia
sinappia
½ kasvisliemikuutio
creme fraichea
basilikaa
balsamicoa

Silppua valkosipulin kynsi ja kuullota sitä oliiviöljyssä. Lisää kaikki muut ainekset paitsi balsamico. Hauduttele hetki ja sekoita tasaiseksi. Lisää balsamicoa hiukan. Maistele ja makustele, jotta löydät oikean yhdistelmän.

Pihvien ja kastikkeen kera söin eilen tekemääni salaattia. Salaatti sisälsi salaattia, kurkkua, porkkanaa, kirsikkatomaatteja, selleriä, punasipulia, fetaa ja balsamicoa.
Kastikkeen ohje lainattu täältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Nakkaapa viestiä!