sunnuntai 10. kesäkuuta 2012

Leivontasunnuntai ja porkkanaa

Leivontasunnuntai ja porkkanaa


Sunnuntait on parhaita leipomispäiviä. Aamulla suuntasin salille pumppaamaan rautaa. Nopea lämmitys eiliselle ruualle mikrossa ja koska aurinko jatkoi paistamistaan, pyöräillä hurautin terassille kahvittelemaan kaverin kanssa.
Kuvan lähde
Paikkana oli Siltanen, joka oli oikeinki viihtyisä paikka. Sisustus oli retro, vanhoja kylttejä seinillä ja lääkäriaseman valot katossa. Terassilla olijat pääosin tilasivat herkullisen näköisen brunssilautasen, joka itteäki houkutti.. Ehkäpä joku kerta pitää käydä kokeilemassa.
Jääkaapissa on kummitellu porkkanapussi. Porkkanat on herkullisia ja ennenkaikkea terveellisiä, mutta koska minussa on laiskuuden vikaa, niin ei niitä jaksa kuoria välipaloiksi. Kuinka laiska ihminen voikaan olla. Ratkaisin ongelman viikko sitten sunnuntaina osittain, kun huomasin jääkaapissa olevan tuorejuuston menevän vanhaksi ihan lähipäivinä. Päätin hyödyntää porkkanat ja tuorejuuston, joten lopputuloksena oli porkkanakakku. Vein sen töihin syötäväksi.

Tänään suoritin missioni viimeisen vaiheen ja raastoin porkkanat sämpylöitä varten. Ohjetta etsiskelin netistä ja useiden reseptien lopputulemana oli tämmöinen ohje:

3 porkkanaa
5 dl maitoa
noin 12-15dl sämpyläjauhoja
1 pussi kuivahiivaa
2 ½ tl Himalajan ruususuolaa
50 g margariinia
Kuori ja raasta porkkanat. Lisää kattilaan maito ja porkkanaraaste. Kuumenna yli kädenlämpöiseksi, kun käytät kuivahiivaa. Sekoita noin 3 dl jauhoja, suola ja kuivahiiva kulhossa. Lisää kuumentunut maitoporkkanaseos. Lisää vähitellen jauhoja.Taikina muotoutuessa kiinteäksi, lisää margariini. Anna kohota liinan alla kaksinkertaiseksi.Muotoile taikinasta sämpylöitä. Anna kohota vielä pellillä. Paista uunissa 225 asteessa, noin 10-15 minsaa.

Hyvvää kylmän maidon ja reilun kokoisen voiköntin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Nakkaapa viestiä!