Lohi-kasvisvuoka
Pähkäilin viikonlopun aikana pitkään, että mitä ruokaa tekisin lohesta. Otin nimittäin lauantai-aamuna lohipalaset sulamaan, joten pääraaka-aine oli selvillä. Lohesta saa kyllä vaikka mitä herkkua, mutta yleensä sorrun tekemään hyvien ideoiden puuttuessa lohimedaljonkeja. Siis hyviä on neki, mutta vaihtelua se olla pittää.
Siitäpä se ajatus sitten lähti ja tämä lohi-kasvisvuoka syntyi.
Näin se valmistus meni (kaikki määrät ovat noin määriä, koska en mittaillu mitään).
Näin se valmistus meni (kaikki määrät ovat noin määriä, koska en mittaillu mitään).
300 g lohta
50 g fetaa
½ kesäkurpitsa
½ paprikaa
1 salottisipuli
kourallinen minitomaatteja
tuoretta basilikaa ja timjamia
suolaa, pippuria
ruokakermaa
Mausteet kannattee hieroa osaksi lohen pintaan ja kasvikset lohkotaan ja pistetään vuokaan. Kerma päälle ja uuniin. Uunissa tais olla 225 astetta ja nyt täytyy myöntää, että en katsellut kelloa vaan tein kaikkea muuta sillä aikaa kun lohi oli uunissa..mutta ainaski sen puolisen tuntia. Lohesta näkee aikasta hyvin, että koska se on valmista. Kun tökkäsee haarukalla paksuimpaan kohtaan ja jos siitä helposti lähtee lohko/osio irti, niin son valmista.
Ja tämä näkymä oli kun otin sen pois uunista.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Nakkaapa viestiä!