sunnuntai 17. kesäkuuta 2012

Yhdistelmistä parhain

Vadelma-juustokakkubrownie

Leivoin useita kuukausia sitten tätä ihanata kakkua. Lopputulos ei ehkä näytä yhtä houkuttelevalta kuin kirjassa (Leivonnaisia herkkusuille -kuuluisan konditorian suosikkireseptit) olevassa kuvassa, mutta makuelämys yllättää positiivisesti. Tekovaiheita on useita ja tämän tekemiseen kannattaaki varata hyvin aikaa.


Vuoka: 33x23x5cm, leivinpaperilla vuorattu

Brownie:
200 g tummaa suklaata karkeasti pilkottuna
200 g voita tai margariinia
n. 4 dl tomusokeria
3 kananmunaa
1,75 dl vehnäjauhoja
Sulata suklaa. Vatkaa sekaisin voi ja sokeri. Lisää munat yksi kerrallaan. Vatkaa vähitellen sekaan jauhot, käännä sitten nopeus suuremmalle ja vatkaa vielä hetki, niin että taikinasta tulee tasaista. Kaada sulatettu  suklaa hitaasti joukkoon ja sekoita hyvin. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta.

Juustokakku:
400 g tuorejuustoa
2,5 dl tomusokeria
n. 1 tl vaniljasokeria
2 kananmunaa
Mittaa tuorejuusto, tomusokeri ja vanilja-aromi kulhoon ja vatkaa alhaisella tasolla, kunnes seos on tasaista ja paksua. Lisää munat yksi kerrallaan edelleen vatkaten. Seoksen tulee olla tasaista ja kermamaista. Levitä seos brownien päälle ja tasoittele pinta. Paista levyä 170 asteisessa uunissa 30-40 minuuttia. Anna levyn jäähtyä kokonaan, peitä se sitten ja nosta jääkaappiin. Anna olla kylmässä 2 tuntia tai mielellään yön yli.


Kermakuorrute:
3 dl kuohukermaa
1,75 dl tomusokeria
3,5 dl vadelmia sekä ylimääräisiä koristeluun
Mittaa kerma, sokeri ja vadelmat kulhoon ja vatkaa paksuksi vaahdoksi muttei kovaksi. Kumoa brownielevy alustalle ja käännä oikeinpäin.Levitä kermakuorrute tasaisesti levyn päälle ja koristele pinta kokonaisilla vadelmilla.
Reseptin lähde siis Leivonnaisia herkkusuille Kuuluisan konditorian suosikkireseptit, The Hummingbird bakery, Gummerus Kustannus Oy, 2011.

Lopputulos: Oli todella hyvvää. Yhdistelmä brownie-juustokakku-kerma toimi todella hyvin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Nakkaapa viestiä!