maanantai 25. kesäkuuta 2012

Cookies

Kesäloma suorastaan loistaa läheisyydellään. Hymy on korvissa ja työpäivät etenee vauhdilla, kun tietää pääsevänsä kohta lomalle. Tänään ajattelin, että nostan hymyn myös työkavereiden naamalle. Saattavat vähän yllättyä. Tosin olen kyllä totuttanu työkaverit liian hyvälle, koska yleensä kun leivon, vien leipomiset töihin syötäväksi. Pakastin on itellä niin pieni, ettei sinne mahdu säilömään ja eipä sitä yksikseen kehtaa (eikä myöskään kannata) syödä ihan mahottomia.

Kaura-rusinacookiet

20 kappaletta

270g       margariinia
vajaa 2 dl sokeria
2,3 dl      fariinisokeria
2             luomu-kananmunaa
vajaa 1 tl vaniljasokeria
5,8 dl      vehnäjauhoja
1 tl          Himalajan ruususuolaa
0,5 tl       kanelia
1 tl          ruokasoodaa
3,4 dl      kaurahiutaleita
3,7 dl      rusinoita

Vatkaa huoneenlämpöinen voi, sokeri ja fariinisokeri vaaleaksi ja kovaksi vaahdoksi. Lisää kananmunat yksi kerrallaan. Sekoita hyvin jokaisen lisäyksen jälkeen.

Siivilöi jauhot, suola, sooda, vaniljasokeri ja kaneli. Lisää kaurahiutaleet ja sekoita. Lisää kuivat aineet voi-sokerivaahtoon. Vatkaa. Sekoita rusinat varovasti joukkoon, puuhaarukalla tai vaikka käsin.

Nosta taikinasta nokareita leivinpaperin päälle pellille. Yhdelle pellille mahtunee noin 9 nokaretta. Jätä nokareiden väliin tilaa, että ne mahtuu leviämään. Paista  170 asteisessa uunissa noin 12 minuuttia.

Resepti on taas lainattu Leivonnaisia herkkusuille Kuuluisan konditorian suosikkireseptit -kirjasta. Tein reseptiin muutaman muutoksen johtuen kuiva-ainekaapin sisällöstä. Vaihdoin fariinisokerit muscovadosokeriin, sekä sekottelin margariinia ja voita.

Lopputulos: Oli hyvvää. Minun makeusasteikolle liian makiaa, mutta tiedän muutamat sokerihiiren jolle kelpais.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Nakkaapa viestiä!